Traim o epoca in care inspiraţia este importanta,si daca te intrebi ce anume este inspiratia, Dex ul raspunde asa :  entuziasmul creator care generează o idee sau o soluţie apărută în conştiinţă. Ceea ce inspiră este exprimarea autentică a propriei personalităţi, de aceea majoritatea autorilor inspirationali de succes se bazeaza pe propriile experiente si istorii de viata.

Prin informatie si inspiratie, se ajunge la motivatie.

Intrebarea nu este daca oamenii sunt sau nu motivati, ci mai degraba ce anume ii motiveaza? Un job mai bun, un rol social mai important, o silueta frumoasa, o sanatate de fier,un somn bun,  o familie linistita? Orice scop sau plan de actiune ai, este necesar sa te informezi  si sa te clarifici asupra sa. Informatia ne tine pe fagas. INFORMATIA ne ghideaza in timpul oricarei practici- intrucat fara o practica oarecare, rezolutiile propuse nu se transforma in realitate. Inspiratia ne aminteste de ce facem ceea ce facem, in timp ce informatia ne spune cum sa facem.

 M-am decis sa ating acest subiect, intrucat cineva m-a intrebat daca Pastila cea buna, este o pastila inspirationala. Si da ! Jurnalistic vorbind, eu livrez aici un combustibil care sa puna in miscare solutii la problemele existente , fie ca acestea tin de sanatate, intelegere a unor concepte, decriptarea si lamurirea unor informatii. Practic, felul in care oamenii se pierd pe drum, tine de faptul ca ei uita niste lucruri elementare, accepta informatii poluante, stau intr-un mediu social toxic. Parerea mea este ca avem nevoie de inspiratie proaspata in fiecare zi, de reamintirea si fixarea unor adevaruri esentiale. Suntem capabili sa facem conexiuni logice si “sa vedem” acolo unde in mod obisnuit nu vedeam nimic – atunci cand ne vine inspiratia. Ea apare, de cele mai multe ori, ca o reactie la un stimul exterior. Vedem ceva si ne loveste inspiratia. Sa fim realisti insa, inspiratia nu poate exista fara un cumul de informatii. Ea se produce in urma analizei si decantarii inconstiente a acestor date.

Asadar, pastreaza un echilibru intre a te informa si a te inspira, practicand desigur, ceea ce este necesar evolutiei tale.

Daca ceva te doare acum, si te intrebi „Asa o sa traiesc oare toata viata?”,

parerea mea este ca cel mai bine este sa nu construiesti scenarii despre durerea respectiva. Ramai un pic acolo, la propria problema, si observa ca poate nu e chiar atat de mare cat ai vrea sa crezi. A accepta  sa traiesti cu orice disconfort, este un mare castig si o informatie pretioasa: cand inceteaza toate problemele, cumva a incetat o parte a vietii.