Chiar in acest moment, daca ti- a atras atentia subiectul, corpul tau realizeaza mii de procese fiziologice care-i perpetueaza existenta, fara ca tu sa ai vreun gand constient legat de acest subiect. Inima bate fara decizia ta. Enzimele digestive lucreaza fara sa te intrebe. Mergand mai departe pe aceasta idee, functiile oricarui corp sunt parte integranta din ceva mai mare, un ansamblu, care face ca fiecare organism viu sa faca parte dintr-un intreg. De aici conceptul de totalitate, de unime, care o data inteles, ne va face sa privim supravietuirea noastra ca o functie a intergului.

Ati auzit cu totii despre inteligenta corpului nu-i asa?

Insa putini ne gandim la faptul ca propriul corp primeste informatiile necesare la nevoie, din mediu, dintr-un spatiu de care nu suntem constienti, si care..nu este mintea. Sistemul nervos si simturile, au raspunsuri automate. Care oare sunt momentele cand viata continua fara ca mintea sa fie folosita ? De obicei, aceste momente sunt incadrate in sfera spirituala, si le numim destin, karma, intentie anterioara.

La ce te gandesti cand verbalizam corp-minte? Cel mai des, cel mai comun lucru, este dominarea la nesfarsit a dorintelor si placerilor. Daca acestea si-ar pierde motivatia, ai observa cat de putine nevoi are corpul tau, si ai putea observa de fapt, ca toate acele nevoi imaginare -erau ale mintii. Evolutia presupune depasirea conceptului ca trupul nostru este o sursa de placere. Si atunci , ce punem in loc? Constienta, sursa oarecum neutra a oricarei placeri, insa singura ce poate aduce bucurie existentei asa cum este ea.

Problema principala care o ridica mintea, este ca aceasta nu poate discerne intre adevar si falsitate, intre bine si rau, asadar nu are vreun sistem de autoaparare. Aceasta cedare in fata mintii si a circumstantelor exterioare este acceptata ca normalitate, insa sunt destui oameni care intrevad si alte optiuni.Deghizate in amintiri, fantezii, spaime, concepte, multe se deruleaza pe ecranul mintii, conducand la dezechilibre, la anxietate, la depresii. Insa in spatele ecranului mintii, este un spatiu invizibil, silentios, al bucuriei , al constientei, care este accesibil doar daca il iei in seama ca pe cealalta alegere. Viitorul se poate schimba, cand intevine observarea si cand iesi de pe pilot automat.

Revenind la corp si minte, exista un test numit kinesiologic, sau testul muscular, ce ne arata exact ca o busola, cum putem naviga in siguranta avand incredere in instinct si in inteligenta corpului.

Pastila cea buna este o sinteza de informatii, pe care le pregatesc pentru cei insetati de cunoastere. Limba si conceptele sunt tot sabloane limitate si distincte, orice as spune azi sa altadata sunt cuvinte neidentice cu subiectul, asa cum o harta nu este teritoriul pe care-l cartografiaza. Ceea ce ma face sa fiu aproape de voi, este ca suntem cu toti pe un drum al intelegerii virtutilor si maretiei vietii. Si hai sa fim departe de stres, anxietate, pofte nesfarsite, recunoscand ceea ce face corpul, ceea ce face mintea constienta, spre deosebire de mintea care gandeste.