Iata ce mi a scris Adriana din Ploiesti, care este interesata de cresterea imunitatii. “V-am urmarit ideea cu antioxidantii, si chiar am inteles influenta radicalilor liberi,  insa eu am mari probleme cu sistemul imunitar, sau am anumite sensibilitati- nu stiu. Cum functioneaza acest sistem? Exista anumite analize care ne arata starea imunitatii? Este bine sa luam suplimente alimentare pentru a creste imunitatea?”

Intr-adevar Adriana, functionarea sistemului imunitar poate prezice cat de mult si bine vom trai.Procesul de degenerareinseamna distrugerea clipa de clipa a celulelor slabite si neprotejate, care la scara mare, conduc la o cadere regretabila a trupului si a mintii.

Stiinta medicala a descoperit ca da, afectiunile diverse sunt legate si cauzate de sistemul imunitar.

Acea parte a corpului nostru, care uneori in loc sa ne apare, se intoarce impotriva noastra, si ne ataca. Toate bolile autoimune survin atunci cand organismul este atacat de propriul sistem imunitar. Secretul este in a-l mentine cat mai putin superactiv. Alegerile alimentare, sportul, suplimentele, remediile naturale precum si vaccinarea reprezinta cateva metode prin care imunitatea poate fi stimulata.

Ce este el? Sistemul imunitar,este un ansamblu de celule si organe din corpul nostru,

care ne apara de atacatorii din lumea inconjuratoare. El se lupta cu toti intrusii potential daunatori cu care ne intalnim in mod constant : de la radiatii, la hrana otravita, la medicamente , aer contaminat, virusi diversi. S-au identificat deja 20 de tipuri de celule imunoactive care actioneaza pentru a ne apara. Chiar daca atacurile nu sunt doar din exterior, sunt si din interior (respectiv, programarile mintale, mostenirea genetica,emotiile si altele). Stresul, frica, supararea prelungita scad imunitatea.Excesul de alcool si fumatul,obezitatea, excesul de medicamente, excese fizice, poluare, iata inamici ai sistemului imunitar innascut.

Pentru un program de ultralongevitate,

este bine da, sa iti faci analize de 2 ori pe an, sa iti creezi ritualuri de hrana si somn , sa faci exercitii de respiratie dimineata, sportul sa ti devina prieten, mersul pe jos, contactul cu natura, copiii, animalele de companie, sa eviti tot ce e toxic, atat din mediu , hrana si relatii.

De ce scade imunitatea?

Raspunsul este individual. Stiinta medicala a invins infectiile cu antibiotice si vaccinuri, insa sistemul imunitar este mult mai complex. Cu toate miile de informatii prezentate in studii de speciaitate, inchei prin a va spune ca el se adapteaza si ne va spori sansele de supravietuire, daca invatam sa ne controlam, sa actionam cu moderatie si intelepciune. Si apropos de suplimente nutritive, da! Unele ajuta la declansarea procesului de formarea a anticorpilor . Este indicat sa adaugi suplimente nutritive de calitate in programul de intarire a sistemului tau imunitar, si sa nu uiti sa combati cu iubire impulsurile de conflict, cu calm, cumpenele vietii, cu dans si voie buna momentele in care ai timp liber.