Am chinuit melcii, de mica..

Tot gandindu-ma ce greu le este tinerilor de astazi sa-si afle vocatia, mi-am amintit o perioada simpatica a copilariei mele, cand ma jucam de-a doctorita. Nu m-a tinut mult, pentru ca m-am hotarat – vizitand prin joaca profesia de balerina, educatoare, profesoara, doctorita…ca eu de fapt, vreau sa fiu..M U S A F I R 🙂
Din joaca si din puterea de a visa, am hoinarit ca „musafir” prin multe experiente profesionale, insa azi voi scrie ceva special, legat de intuitia mea de vraci junior.
Am stat la curte multi ani, si am scormonit prin pamantul tare de oras dupa râme si comori. Intr-o zi am descoperit dupa ploaie o multime de melci, si am devenit fascinata de ei. Melcul era o creatură „cu coarne ca boul, cu șea ca un cal,ce se urca pe copaci ca un șarpe. Cu cat celorlalti copii le era ma scarba de ei, cu atat mie imi placeau mai mult.
I-am intepat, i-am chinuit, le-am studiat in fel si chip reactiile, iar la un moment dat am si dus in casa o familie de melci , observandu-i cum se inmultesc si ce mananca.

Le faceam injectii, ii umflam cu apa, apoi extrageam apa cu seringa din ei , crezand ca este acolo o licoare magica.
De ce faceam asta? Habar n-am. Ceva din mine, imi zicea ca melcul e un simbol puternic pentru medicina, dar si o planeta mica, necunoscuta, pe care as fi vrut sa o controlez.
Melcul, dincolo de cunoscuta sa lentoare – citesc azi, este un simbol lunar universal, indicand renasterea periodica : el isi arata si isi ascunde coarnele tot asa cum luna apare si dispare ; moarte si renastere – tema a eternei reintoarceri.
Unii melci se mananca, atii – cei de apa, au un venin ucigator, insa cei mai multi sunt folositi in industria cosmetica. Cremele de piele create din secrețiile melcilor Helix aspersa sunt utilizate împotriva ridurilor, cicatricilor, pielii uscate și acneei.
De cand am vazut in Romania un brand romanesc ce foloseste cu succes extractul de melc, am folosit cu placere si curiozitate cremele lor, amintindu-mi de micul meu laborator de melci din curtea casei. I love H E R B A G E N ! In scurt timp de la folosirea cremelor, am observat efecte de estompare a imperfectiunilor pielii, riduri adanci,rani, arsuri, vergeturi, cicatrici, pete ..Si mi-am dat seama ca nu degeaba, intuitia mea de copila , m-a facut sa explorez mica vietate, ca pe o resursa de vindecare.
Intrucat, revenind la cum am inceput acest text, este greu in viata sa stii pe ce drum o apuci, azi simt cum ma cheama zona de beauty coaching si life training din ce in ce mai profund. Ultimii ani, dedicati dezvoltarii personale, terapiilor prin miscare, scris si comunicare non verbala, mi-au adus aproape programe si instrumente valoroase pentru a-mi defini un life style congruent cu ce mi-am propus. Si..ce mi-am propus? Urmareste-ma, si vei descoperi zilnic pe paginile mele, in emisiuni si evenimente.
PS: cat despre melci, imi cer iertare ca i-am chinuit in numele unor cercetari stiintifice. Pe langa multe altele, m-au invatat cum este sa iti porti mereu casa cu sine. Dacă te simți peste tot acasă, înseamnă că ești într-o relație foarte bună cu tine însuți, căci adevărata ta casă este în inima ta!Si chiar daca menirea este te tîrîi, poti simti cand vrei, ca poti zbura 🙂