Nu uita de stretching!

De cand cu comunicarea pe Facebook si Instagram, observ cand ma intalnesc cu oamenii – cat de diferiti sunt fata de imaginea promovata, cat de mare este discrepanta intre ceea ce spun afiseaza in social media, cespun pe gura si felul in care corpul lor sustine toate acestea…Mainile sau picioarele sunt agitate, umerii coplesiti parca de greutate sau rigiditate, un ras fals ,privire ratacita, sau mai rau , un chip  de vaicareala…Toate tradeaza alte stari si emotii decat cele transmise de cuvinte..”Da, da sunt bine, am o viata plina:)”…Ihimm..

Iar limbajul corpului este tot mai des analizat de interlocutorii nostri. 

Cand ne exprimam, stim deja ca doar 7% reprezintă limbajul verbal,  la care se adaugă 38% comunicarea paraverbală (variaţii ale vocii, intonaţia, viteza cu care vorbim, pauzele etc.). Cel mai mare procent, 55%, îl reprezintă limbajul non-verbal,adica limbajul trupului.

Daca mintea  nu e antrenata sa creeze usor si des starea de bucurie, entuziasm, placere,  o poti face sa „creada” usor aceste stari daca iti pui corpul in acea pozitie care sa fie specifica emotiei dorite. Eu ma pregatesc sa lucrez din ce in ce mai mult cu solutiile ce vin din corp catre minte, intrucat gasesc mult mai usor, la indemana, acest proces…De fapt el este..instant! Cu cat ai mai multe obisnuinte fizice care te tin in forma, cu atat psihicul tau este mai puternic si echilibrat.

Obiceiurile (corporale )proaste , ne distrug postura si spatele. Statul pe scaun ore întregi, cu telefonul in mana sau la laptop, privitul TV pe canapea-stand intr-o rana, poşetele grele la drumuri lungi, tocurile înalte sau efortul prea mare la sală ne pot afecta major in timp.

Ia intinde-te un pic si zambeste ! Am spus toate astea,pt ca o clipa sa le constientizezi…Ia-ti o pozitie de bossie,ridicabarbia, si vezi daca nu ai amanat un gand negativ, si o pozitie nefireasca ,rapusa, chinuita, a trupului..Deschide-te natural, intinde coloana, priveste tavanul. Si cand te intinzi..fa-o ca sa prinzi de sus de undeva..tot ce e mai bun:))

E mai bine, nu?