Poveste in doi 2018

Cum incepe anul,cum zic toti : ” de azi  ma las de cutare..sau cutare..incep aia..sau ailalta”, se verifica toate predictiile astrologice, numerologice, bobii, tarot-ul, ingerii, iar breasla terapi-stilor, psiho-orice, trainer-ii, nutritionistii, sunt la mare cautare. Ca si cand pana acum nu se putea demara sau opri ceva…

Eu una, imi „stiu” pe dinafara viitorul, dupa cate ore am petrecut verificand astre, eclipse, cifre de destin, potriveli, analize diverse, plus concluzii personale, care m-au slefuit intr-atat incat ma simt cristal pur, limpede, imun la aproape orice tip de informatie.

Am echilibrat timpul investit in investigarea starii generale si a contextului- prin interpretarile colegilor care posteaza,  cu privitul inlauntrul meu. Cu savurarea unei solitudini in studiul fizic, corporal,emotional, prin care intuitia mi-a dezvaluit multe secrete si resurse personale. A fost minunat sa petrec si sa traiesc deopotriva intre oameni si perceptii, fara sa ma las prada lor nici un procent, si sa stau in si cu sinele meu, la trecerea dintre ani, cu tot calupul asta de sarbatori menite sa sature omul de sclipeala, grasime si petarde.

Concluziile personale dupa tevatura asta de trecere cu petrecere, dintre ani, este ca presimt mai mult ca oricand o perioada de luciditate. O perioada in care se vor naste cele mai frumoase parteneriate si povesti in doi. 

Pentru multi dintre noi, mai ales pentru cei autentici, merituosi, 2018 vine cu potentialul realizarii unor parteneriate minunate! A unor „povesti in doi” la care am visat doar ! Fie ca se refera la viata profesionala, amoroasa, sau familiala. In doi esti cu copilul, cu iubirea ta, cu un partener de afaceri sau cu un prieten care conteaza. Sau cu toti, sau cu mai mult de atat. Cate doi , si in multiplu de doi, renuntam incet si sigur la acel sentiment de separare, care pe unii dintre noi ne-a bantuit la greu. In doi, in mod profund si real, inseamna..acceptarea. Sincronizarea la un ritm lipsit de controlul personal.

Sentimentele  sunt in cea mai mare parte umbre ale exprimarii exterioare a emotiilor. Emotiile  preceda sentimentele. M-au fascinat trairea acestor fraze! Raspunsul acesta simplu : mai intai emotiile, iar apoi sentimentele, este foarte plin de sensuri, este raspunsul la multe intrebari. Chiar  la cele legate de inceputurile la care lucrez. Eu si restul lumii.

Am realizat ca in „corpul” emotional este lipsa cea mai mare de educare. De intelegere a mecanismului prin care corpul raspunde. Asadar, voi fi o partenera grozava pentru cei care lucreaza in 2018 cu mine ! Sunt ca pestele in apa in programe body&mind.

Imi zicea o clienta.. „Daca nu imi raspunde la mesaj pana diseara ,innebunesc! ” . Un amic , imi povesteste ca fara alcool, a intrat în sevraj fizic- psihic-emotional. Altcineva,nici nu a inceput munca,si deja prevede dezastre profesionale, pierderi si plictiseala.

Trairile sunt in cap. Anul acesta vom accepta suportul unui partener, pentru a fi si in corp. Studiile si munca mea ma susutin in  identificarea mecanismelor prin care anumite evenimente neurologice (numite „credinte” sau „asteptari”) influenteaza, distal, celule din corp, poate chiar tesuturi si organe. Pentru ca asa cum arat , prin ..cum arat (minte-corp-emotii), sunt consecinta unor gene de care nu sunt responsabila (dar pentru care sunt foarte recunoscatoare), si in a doua parte, sunt rezultatul  unor convingeri / valori / alegeri de bun augur 🙂

Vom fi impreuna intr-o poveste in doi interesanta, nu-i asa?