Varsta lui 2017

Daca ar fi sa aiba o varsta acest an numit 2017, ar fi un batranel cu un picior in groapa.

Asa vreau sa il vad acum, si sa-l intreb..

-Ce ai facut taica viata asta?

-Apai..N-am facut chiar de toate viata asta nepoato..Am zis ca-s binecuvantat de dragostea cuiva care stie mai mult ca mine.Dar n-a fost chiar asa. A stiut chiar mai putin ca mine..

-Si?Acum ca mai ai cateva zile de trait, ce-ai sa faci?

-Uite taica, stau si eu pe langa cineva mai tanar ca mine..Asa ca tine. Sa zic ca inca n-am murit.

-Ai umor tataie..Doar ca pentru mine, zilele astea de sfarsit de an, cu sarbatori si toate alea, sunt la fel de pretioase ca niste ani . Si daca stau sa te ascult, o sa fie ca un studiu, nu ca o distractie timpul nostru. Si-o sa te vad murind,si n-am chef de asa ceva. Dar zi-mi..ce ti-a placut mai mult si maimult din ce-ai trait?

-Ma uit la cat am consumat cu foamea si setea ce-am avut. Cu poftele mele ce au starnit demoni din pamant si de pe pamant. Am trezit toti vagabonzii si i-am chemat la ospat, si apoi au ramas sa se bata intre ei. Si femeile..Ah femeile…Doar ne-am secatuit fiind indragsotiti intr-una ,fara sa apuc sa inchid cercul iubirii cu adevarat.Ce rau imi pare taica, n-am apucat sa celebrez ceva atat de viu si frumos cum e femeia viata asta..Cel mai mult mi-a placut din ce-am trait, e ..c-am trait.

-Si zilele astea..Pana ai sa mori? N-ai sa mai iubesti?

-Acum am sa iubesc fata mea. Abia acum..Pe cineva care a mers cu mine pe drumul asta neted – viata mea. Neted a fost, doar eu l-am inasprit. Am sa iubesc soarele si luna, stelele si cerul. Acestea toate imi stiu povestea si nimic nu-i in pustiu. Si-o sa ma simt iertat, pentru cele necuvenite pe care le-am facut. Lumea asta a fost casa visurilor mele si o sa traiesc cu pasiune pana ce Dumnezeu ma cheama la el.

-O sa ma intorc si eu catre viata, asa cum n-am cunoscut-o niciodata, privindu-te cum te stingi. Am fost prea trufasa sa-i vad limitele. Te petrec mosule pana in ultima clipa, te petrec eu,si-o sa fie o petrecere mare moartea ta.

Drum bun, ai fost un an greu..De aceea nu o sa te uit niciodata !