Calca acceleratia la..slabit !
  • Eu nu cred in diete, nu fac diete,am cautat sa ma cunosc si sa am un lifestyle adecvat …mie 🙂
  • Stiți că o cămilă, în trecerea sa prin deșert, este învățată prin privare, să își stocheze rezerve de apă și hrană în cocoașe. Tot așa, organismul uman învață să-și facă rezerve – de aici cercul vicios al privarii de hrana  care NU duce la slabit! Acesta continuă, până se ajunge la chirurgie. Deoarece în peste 90% din diete nu dau rezultate, se apelează la metode chirugicale: liposucție, scurtarea intestinului, micșorarea stomacului.
  • Înseamnă că omul trebuie să se lupte nu cu propriul corp, ci cu orientarea incorectă a sufletului. Credintele, valorile, gandurile, influenteaza „creierul din stomac”, iar sistemul digestiv influenteaza starea de spirit, fiind locul unde se afla“motorul corpului”. Acesta ofera energia necesara vietii si daca acesta functioneaza corect, tot corpul va functiona perfect.
  • În interiorul fiecărui organ există un corp subtil energetic și unul informațional, de programare.Stomacul este organul digestiv numit „al doilea creier” sau sistemul nervos enteric.
  • Majoritatea neurotransmitatorilor (serotonina, dopamina, etc.) se gasesc in sistemul nervos enteric si chiar 95% din serotonina din organism provine din intestine. Digestia incepe cu o secretie de serotonina in mucoasa intestinala. Receptorii aflati aici transmit celulelor nervoase comanda de secretie a enzimelor digestive si a motilitatii intestinale. Serotonina are si rolul de a informa creierul despre activitatea digestiva, iar 90% din comunicare se desfasoara dintre tractul digestiv spre creier.
  • Creierul cerebral si „creierul din stomac” se influenteaza reciproc, iar implicatiile acestui fapt sunt importante pentru intelegerea, prevenirea si tratarea multor afectiuni digestive, dar si neuronale si psihoemotionale.
  • Cand trecem printr-un episod de panica, in tractul digestiv sunt eliberati hormoni de stres care stimuleaza numerosii receptori din sistemul nervos enteric – de aici senzatia de „stomac strans/fluturi in stomac”.
  • Atunci cand ne simtim stingheri si in nesiguranta ne ingrasam cateva kg.
  • Asadar calca acceleratia pt slabit printr-o mai buna adaptare la situatiile stresante, intelegere a organsimului uman, ventilarea emotiilor , lupta zilnica  cu poftele si luziile de orice fel, deasemeni prin disciplina, sport, dans, alimente intuitive, prin folosirea suplimentelor nutritive, prin conexiune cu alti oameni, relaxare, expunere la natura,etc.