Multi au febra, multi transpira… Ia si tu o aspirina!

Pare atat de incredere bulina asta, incat e si pacat sa nu o studiezi.Mai ales in sezonul de „Hapciu” !
Pentru mine cea mai potrivita a fost mereu „aspirina saracului” in situatii de raceala. Aspirina populara cunoscuta sub denumiri mai senzuale sau mai vulgare, insa cu aceleasi beneficii ca si acidul acetilsalicilic (culmea, am studiat „chimia” produsa de sex asupra organismului)…Doar e clar : transpiram eliminand toxinele din organism, creste imunitatea, creste oxitocina, raspandesc in tot organismul efectul endorfinei, diminueaza orice durere, etc.
Nefiind racita, n-am apelat la aspirina saracului, in schimb am fost la un antrenament mai intensiv, si m-am capatuit cu o mare febra musculara. Cineva mi-a zis sa iau o aspirina ca-mi trece.
Si uite asa, nevinovata tableta de aspirina m-a scapat de o durere musculara atroce. Am facut o cada fierbinte in care am pus aspirina si bicarbonat de sodiu, plus am luat cu un ceai bun o tableta , nadajduind sa revin repede la forma fizica de dans :). Si ce sa vezi? A mers!

Daca m-am documentat, am zis sa dau share cu voi , la o sinteza a unor beneficii mai putin populare despre acest antic ajutor (cica de 3000 de se foloseste substanta)

Aspirina poate fi eficienta in urmatoarele :
– artrita reumatoida;
– osteoartrita;
– migrene;
– dureri musculare cronice;
– in lunile de iarna, tenul e mai uscat și, de aceea, poti face o masca in care sa amesteci aspirina cu ceva emolient, cum este mierea sau uleiul de masline
– masca de corp pt vergeturi : diluezi o pastila de aspirina într-o cantitate mică de apa si amesteci cu ulei demasaj
– unii o folosesc şi pentru a-şi reveni din beţie
– administarea zilnica a unei doze reduse de aspirina reduce cu 25% riscul unui infarct.
– administrarea unei doze reduse de aspirina zilnic, poate incetini sau chiar preveni instalarea dementei si a Alzeimer-ului.
– previne modificarile de culoare ale pielii, cauzate de imbatranire sau de razele soarelui, și reduce apariția ridurilor și a liniilor fine, datorită proprietatilor sale antiinflamatoare.