Unde este Dumnezeu?

La boli, accidente, cumpene de viata, cataclisme…ma intreb daca cei care in zile obisnuite, afirma ca Dumnezeu nu exista, pot scoate ceva sinonim cu „Doamne ajuta-ma”!
Pe cine strigi cand esti la limita?
Este un subiect in care te poti taia cu usurinta pana la sange, de aceea mie nu mi-a placut sa fac din credinta mea subiect . N-am pe nimeni de convins de nimic. Intrucat fiecare dintre noi stie si simte cand si cat se minte, in legatura cu credinta sa. Si cu o referinta universala, care s-ar traduce simplu : OMUL NU SUFERA DIN CAUZA A CEEA CE I SE INTAMPLA. SI DIN CAUZA PERCEPTIEI ASUPRA A CEEA CE I SE INTAMPLA.
Ceea ce este cel mai bun in tine, este Dumnezeu. Cand il recunosti in tine, in alegerile tale, in perceptiile tale, Dumnezeu exista. Nu e nevoie sa explici de ce intuitia te-a oprit sa traversezi intr-un anume moment. De ce unii au murit intr-un loc in care si tu era cat pe aici sa pleci. De ce mergi de mult timp intr-o directie,si nu ajungi nicaieri. De ce spui ca ai dat totul in dragoste, si esti inca singur.Intamplari si alegeri care inseamna „drum liber” sau „drum blocat”.
Experienta personala – indiferent de varsta si educatie, este prea limitata pentru descoperirea propriului drum, a raspunsurilor esentiale, a descoperirii solutiilor pentru sanatate si fericire.
Asadar…ramane sa recunoastem existenta divinitatii. Sa recunoastem ca oricat am sti..nu stim nimic. Si sa studiem in continuare, creierul, procesul gandirii, functiile mintale, pentru a ne convinge ca…gandul este inafara corpului.
Asadar, gandul de Dumnezeu, iti apartine. Tu stii daca il aduci in corpul si in viata ta. Tu decriptezi puterea rugaciunii si legatura sa cu Creatia. Avem mijloace stiintifice, filosofice si religioase din plin, pentru a compune un raspuns.
Istoria ne-a aratat sangeroase raspunsuri, tocmai pentru ca noi, evoluand, sa gasim noi interpretari.
O frumoasa metafora pe care imi place sa o redau in acest articol, suna cam asa : IN SUFLETUL FIECARUI OM SE AFLA O GAURA DE MARIMEA LUI DUMNEZEU. FIECARE O UMPLE CUM POATE (jEAN Paul Sartre)
Deseori cand ajung la aceasta discutie, si aud oameni in jurul meu convinsi ca Dumnezeu nu exista, sau invers, oameni care cauta sa justifice totul prin existenta Sa, ma retrag in propria credinta.
Dumnezeu este acolo unde este lasat sa intre.. A vorbi prea mult , este prea mult.
Intreaba-ti sufletul si gaseste un sinonim (din inima, nu din cap), pentru strigatul tau catre Dumnezeu.