„Flit” este cuvântul de care m-am îndrăgostit brusc

.

Azi am „fluturat” câteva corpuri (în workshopul Basic Body awarness), călătorind ușor printre exercițiile mele preferate de meditație în mișcare, eliberând emoții negative și lăsând spațiu pentru noi trăiri, experiențe și gânduri.
Participanții alături de care am dat stop la minte și am studiat mișcările corpului, au devenit sub ochii mei dansatori, „fluturând” și ei lent brațele – în cel mai neobișnuit ritm pentru lifestyle ul cotidian .
Corpul se manifestă că o organizare complexă a gândurilor și obișnuințelor . Și nu numai. El este și câmpul experiențelor relaționale care ne-au marcat existența. De aceea studiind meticulos expresia corporală, răscolim experiențele timpurii de mișcare sau de… nemișcare, observăm blocaje și limite nefirești ale corpului.
Când inițiezi conștient mișcarea, observi felul în care această organizează după sine întregul corp, și cel mental și cel emoțional.
Plăcerea libertății dansului ghidat, induce rapid relaxare, pace a minții, atenție la conexiunile create de corp cu spațiul, cu podeaua, cu ceilalți participanți.
Apoi , am creat singuri dansuri individuale, îndrăgostindu-ne de lentoarea mișcărilor ,realizată pe sunete de apă picuranda, instrumente rare, sau orchestre clasice.
A fost uimitor să descoperim cum emoțiile și experiențele noastre non-duale sau discontinue afectează felul în care ne mișcam. A fost uimitor să visam cu ochii deschiși, improvizând un dans, deși aveam un vocabular restrâns de exprimare corporală.
Chiar dacă la această întâlnire,am fost în șosete și colanți, tricouri largi sau trening, fiecare s-a simțit măreț, plutind pe o scenă cosmică.

Ar fi prea mult să spun că „am prins aripi”..sau că am zburat…Însă toți ne-am „fluturat” într-o liniște interioară , trupurile și emoțiile, explorând că niște balerini , teritoriul infinit al dansului . Și pentru că în engleză verbul „a flutură” este „to flit”…”Flit” este cuvântul de care m-am îndrăgostit brusc dorind să îl asociez unei stări trăite într-un mediu restrâns, spontan, creativ ..(nu degeaba în română FLIT este ceva care ține muștele la distanță )
PS : eu chiar m-am simțit că o balerină plutind , dansând, și odihnindu-mi gândurile . Se spune despre balerini că sunt printre cei mai sensibili și senzițivi traducători ai muzicii…