Sunt 2 feluri de a-ti trai viata…

Sunt doar 2 feluri de a-ți trăi viață…Unul, ca și când miracolele nu există, și altul,că și când totul este un miracol !

Articolul ce urmează, este o dovadă că oricine poate trăi, având entuziasm, bucurie și pasiune față de fiecare zi. Eu asta fac de ani de zile, indiferent de cât de mult greșesc, de cât plătesc ceea ce greșesc, și de cât de multe blocaje contextuale am parte. Oricând mi-am putut spori flexibilitatea fizică, mentală și emoțională, alegând să cred în minuni.
Abordarea mea a evoluat o dată cu experiențele. Însă o am din copilărie, de când umblam că orice fetiță, cu o bagheta magică între degete, gata să transform orice broască într-un prinț. Până acum 2-3 decenii, credeam că vârsta estompează credința în miracole. Sunt și studii care conving oamenii că însași creierul încetează să mai crească după anii copilăriei, iar varsta – îl face să se deprecieze.
Și totuși, observăm în jurul nostru că nu este așa. Cei care sunt fericiți, sunt cei care au credință și trăiesc viațaca pe un miracol. Și poate cei mai valoroși, înțelepți, aș zice chiar și productivi oameni , sunt cei mai varstnici .
Începând cu mama mea, și terminând cu 2-3 adevărați mentori pentru mine (care au peste 85 de ani), constat câtă vitalitate și creativitate emană aceste persoane, aflate încă, la fel ca și cei de 20 de ani, pe drumul libertății, împlinirii, fericirii.

Creierul poate atinge niveluri superioare de funcționare, atunci când are resurse. Stresul inevitabil și provocările vieții, determina uzură vitalității. Motiv pentru care văd și persoane foarte tinere, complet resemnate, plictisite, goale de energie.

Pentru mine credința că miracolele există a fost și este un accelerator. M-a trimis mereu către acțiune, către exprimare, și mi-a ridicat propriul barometru al valorilor. Lumea poate să fie cum vrea ea…Eu pot să o scriu,să o desenez, sau să învârt bagheta magică și să o schimb cum vreau eu.
Întotdeauna, oricare dintre voi, ați trăit acel moment, în care orice pas înainte, orice progres, orice gând propriu-nealterat de ego,v-a readus strălucirea în ochi, culoarea în obraji, relaxarea în piept…Este momentul în care ați făcut o conexiune nouă în creier, și ați ieșit dintr-un tipar,dintr-un mod de a gândi/simți în care va distrugeati.
De ce ca și copil, găseam așa ușor modalități de a gândi și acționa atât de eficiente, iar ca adult, din ce în ce mai rar?

Ia hai înapoi la credința în miracole și la viață fără limite..