De cand cu statul pe facebook/insta, observ cand ma intalnesc cu oameni – cat de mare este discrepanta intre ceea ce spun pe gura si felul in care corpul lor sustine vorbele…Mainile sau picioarele agitate, umerii coplesiti parca de greutate sau rigiditate, un ras fals , sau mai rau , un chip  de milogeala…Toate tradeaza alte stari si emotii decat cele transmise de cuvinte..”Da, da sunt bine, am o viata plina:)”…Ihimm..

Iar limbajul corpului este tot mai des analizat de interlocutorii nostri. 

Cand ne exprimam,  doar 7% reprezintă limbajul verbal,  la care se adaugă 38% comunicarea paraverbală (variaţii ale vocii, intonaţia, viteza cu care vorbim, pauzele etc.). Cel mai mare procent, 55%, îl reprezintă limbajul non-verbal,adica limbajul trupului.

Daca mintea  nu e antrenata sa creeze usor si des starea de bucurie, entuziasm, placere,  o poti face sa „creada” usor aceste stari daca iti pui corpul in acea pozitie care sa fie specifica emotiei dorite. Eu ma pregatesc sa lucrez din ce in ce mai mult cu solutiile ce vin din corp catre minte, intrucat gasesc mult mai usor acest proces…De fapt el este..instant! Cu cat ai mai multe obisnuinte fizice care te tin in forma, cu atat psihicul tau este mai puternic si echilibrat.

Obiceiurile (corporale )proaste , ne distrug postura si spatele. Statul pe scaun ore întregi, poşetele grele, tocurile înalte sau efortul prea mare la sală ne pot afecta major in timp.

Ia intinde-te un pic si zambeste !Ia-ti o pozitie de bossie, si vezi daca nu ai amanat un gand negativ, si o chirceala nefireasca , subtila, a trupului..Deschide-te natural, intinde coloana, priveste tavanul. Si cand te intinzi..fa-o ca sa prinzi tot ce e mai bun:))

E mai bine, nu?

7,965 total views, 0 views today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *