Educator specializat

Standard ocupaţional
EDUCATOR SPECIALIZAT
În sectorul: Sănătate, Igienă, Asistenţă Socială

Detalii despre curs:

Tipul cursului: perfecționare
Cod COR: 531203
Durata cursului: 120 ore
Condiții de înscriere: învățământ minim obligatoriu

Acest curs este de specializare si se adreseaza profesionistilor care au experienta in lucrul cu copiii si care doresc sa certifice si sa dezvolte anumite competente specifice legate de activitatile regasite in sectorul serviciilor de educație şi de protecţie a copilului.

După absolvirea cursului, puteți lucra ca și educator specializat în centrele de zi pentru copii, centrele de recuperare/reabilitare de copii , servicii private tip after-school sau gradinițe/creșe, centrele de zi pentru copiii cu handicap.
Se elibereaza o diploma de absolvire emisa de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, recunoscuta atat la nivel national cat si in Uniunea Europeana.

Pricipalul obiectiv al acestui curs este de a consolida etapele de lucru cu copilul atipic si de a stabili principiile unui plan de interventie centrat pe nevoile, vulnerabilitatile si personalitatea copilului.
Dintre activitatile pe care le desfasoara educatorul specializat enumeram susţinerea dezvoltarii limbajului copilului, crearea contextului cotidian de stabilitate emotionala a copilului; acordarea ingrijirilor necesare copilului, realizarea educatiei specializate a copilului, sustinerea integrarii copilului in viata sociala; asigurarea mentinerii relatiilor cu familia copilului; mentinerea integritatii si sigurantei beneficiarilor, planificarea activitatii.
Cursul are o durata de 180 de ore, din care 60 sunt repartizate pentru partea teoretica si 120 de ore sunt alocate activitatilor practice.
 Gestionarea actelor şi documentelor
Pentru accesul la această ocupaţie, persoana trebuie să aibă competenţe de nivel minim 2/3, în funcţie de tipul acestora; de asemenea ocupatia presupune competente sociale , civice si cele de exprimare culturală, dar mai ales competente dobandite in relatia cu copiii.
Mediul fizic de muncă: interior şi exterior serviciului
Educatorul specializat se subordonează coordonatorului serviciului şi dezvoltă relaţii funcţionale şi de colaborare cu managerul de caz, psihologul, asistentul medical/medicul, asistentul social, personalul din serviciile din comunitate.
Va atasam dupa inscriere , planificarea orelor de studiu in concordanta cu obiectivele asumate, respectiv insusirea competentelor Educatorului Specializat, conform standardului sau ocupational, pe care de asemenea il atasam, in cazul in care doriti sa-l consultati.
Pentru inscriere avem nevoie de copii ale urmatoarelor documente:​ ​Carte de identitate, Certificat de nastere, Certificat de casatorie (daca e cazul), diploma de studii.
Costul cursului este de 800 lei. In cazul inscrierii mai multor persoane care isi desfasoara activitatea in aceeasi organizatie, acordam reduceri.

Inscrieri cu nume si nr telefon pe adresa de mail luana@luanamedia.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *